Нема да ставам познати ликови..
-Јована,секогаш е среќна и расположена,не се лути лесно и скоро никогаш не се кара со другарчињата,секогаш тоа расположение е уништено од сестра и Калина.
-Ивона,добро девојче и другарка на Јована,иста е како неа и се неразделни,ја нервира Калина(сестрата на Ивона) бидејќи ја напаѓа без причина...
-Калина,сестра на Јована која секогаш ги задева и ништо не им дава да си играат
-Даријан-најверниот другар на Калина,секогаш и вели да прекине со задевањето и да стане среќна и подобра личност
Калина и Јована живеат во куќа со нивната мајка.Имаат огромен двор со доволно место за играње и трчање.Таму има и лулашка.Секогаш цвеќињата на мама мораат да бидат на број,но Јована знае и по некое да скине.Секогаш со другарка и си играат и секој ден се кај неа.Кога се во собата,сестра и на Јована ја брка и задева,па понекогаш и ја навредува.Јована е паметно девојче и за тој проблем секогаш има решение.Зборот-тинејџери,но сепак ја нервира...Ивона е најдобрата другарка на Јована и секогаш и помага...Даријан е најдобриот другар на Калина и не се откажува од неа за да го промени однесувањето,но исто така и тоа малку му се допаѓа и ја сака...
Прва епизода
,,Прскање со вода''
Јована и Ивона играат во дворот со куклички
Јована:Ова е досадно..ајде да правиме нешто друго!Денот е топол,сонцето грее име вжешти!
Ивона:Незнам,стварно незнам.Ова ни е четврта игра и сепак е досадна...
Јована:Знам,а за наша возраст би било добро и малку да поскокаме на кревет?
Ивона:Неееее!Сестра ти ќе се лути!
Јована:Остави ја...љубоморна е,таа никогаш не била вака среќно дете како нас.Секогаш се занимавала со шпионирање,карање,тепање...дури доби медал за ,,Улично карате''
Ивона:
Леле...јас не сакам да се занимавам со такви работи.Ние сме среќни мали дечиња.Најдобри другарчиња!
Јована:Ти си ми најдобра другарка.За тебе се ќе направам да знаеш!
Ивона:Немој..подобро немој многу се срамам,а особено од вакви другарски изливи..
Јована:Добро тогаш.Ајде да ги прибереме куклите и да одиме во кујната да украдеме некое чоколадно колаче на мајка ми!
*Ги собраа куклите и отидоа во кујната*
Ивона:Мњам,мњам!Колку се чоколаднии...би ги изела ситеее!
Јована:И јас исто.Сега што ќе правиме?
Ивона:Ништо...да си одам јас...
Јована:Немој те молам!Дома е досадно,а и сега ќе дојде сестра ми и ќе ме задева,ајдее остани!
Ивона:Добро тогаш.Ама што ќе правиме?Ужасно е досадно!!!
Јована:Па топло е.Добро би ни дошло вода
Ивона:Предложуваш да се капеме???
Јована:Не,да се прскаме со цревоо!
Ивона:Леле супер идејаа!
Јована:Ќе одиш да си ги земеш купачите?
Ивона:Ги носам под облека!
Јована:Леле хаха!Ајде одам да се облечам,а ти пушти го цревото и дај и водичка и на тревата и цвеќињата на мама!
*Доаѓа Калина*
Калина:Кај си ма Ивона?
Ивона:Здраво Калина.Го подготвувам цревото за да се прскаме!
Калина:Леле..мали низаедни!Неможе тоа така,ја прашавте мајка ми бре?
Ивона:Не,но дефинитивно би не пуштила бидејќи многу е жешко
Калина:Епа одете у када бањајте се!
Ивона:Не биди злобна кон мене те молам!Јас тебе ништо лошо ти немам направено,а ниту ќе ти направам!
Јована:Калина не не задевај!
Калина:Мали одма во соба!
Јована и Ивона:Нема!
Мајката:Што се случува?
Јована:Калина не ни дава да се прскаме со цревотооо!
Мајката:Калина казнета си,Јована,Ивона ако сакате испрскајте ја и баба Наде од спротива!
:D
Јована и Ивона:Јеее!
Крај на прва епзода
Коментари???